Facebook Videoer: Sådan bliver de vist i dit News Feed

Udgiver du Facebook videoer på din side og i dine annoncer? Nu har Facebook lavet en opdatering, der ændrer hvordan du ser Facebook videoer, når du scroller igennem dit News Feed. Hvordan påvirker det så din markedsføring på Facebook? Læs her, hvad der har ændret sig og hvordan det påvirker dig, dine annoncer og opslag.

Der kan ske meget på et år! Facebook lavede sidste år en undersøgelse der påviste, at op til 80% foretrækker, at se Facebook videoer uden lyd. Til trods for disse resultater har Facebook lavet en opdatering, der betyder, at Facebook videoer automatisk starter med lyd. Egentlig en stor overraskelse taget deres undersøgelse i betragtning… Måske det er endnu en opdatering fra Facebook der minder lidt om Snapchat? Er det deres reaktion på at Snapchat’s videoer starter med lyd?

Facebook Videoer – nu med lyd fra starten

Førhen startede videoer automatisk, men uden at lyden var tændt. Da flere og flere ser videoer på mobil har Facebook forsøgt, at tilpasse videoer til mobiltelefonen. Når du har sat lyd på din mobiltelefon, vil videoerne automatisk starte med lyd, når videoerne begynder.

For at gøre det mere behageligt for brugerne vil lyden ikke starte på fuld lydstyrke. Den starter blidt når du ruller ned igennem dit News Feed og kommer op til fuld volume efter et stykke tid. Hvis din telefon er på lydløs, vil videoerne aldrig starte med lyd. Vil du aldrig ha’ at lyden skal starte automatisk, kan du ændre det i dine indstillinger.

Facebook videoer bliver afspillet automatisk med lyd

Vertikale video-visninger

Facebook har foretaget ændringer i lodrette/vertikale videoer. Nu kan du bruge hele skærmen, sammenlignet med den kasse, som du tidligere har set i dit News Feed. De lodrette/vertikale Facebook videoer forekommer derfor, efter denne opdatering, i et format der fylder hele din mobilskærm på iOS og Android.

Se videoer imens du scroller igennem News Feed

Har du prøvet at starte en video og så egentlig ha’ lyst til, at fortsætte videoen, imens du kører scroller igennem dit News Feed? Nu er det blevet muligt, at minimere videovinduet og bruge Facebook i et “billede-i-billede” format. Ja, faktisk som det fungerer på Youtube (Hvorfor opfinde den dybe tallerken igen?). Videoen kan du flytte til hjørnet af skærmen, helt som du foretrækker.

Og til dig der bruger en Android-enhed – du kan faktisk fortsætte dine Facebook-videoer selv uden for Facebook appen, hvis du har andre ting du skal gøre på din telefon.

Se Facebook videoer imens du scroller igennem dit news feed

App til Facebook videoer på dit TV

Facebook lancerer nu muligheden for, at bruge en app til dit smart tv for at kunne se Facebook videoer. I første omgang bliver denne service lanceret for AppleTV, Amazon Fire TV og Samsung Smart TV. Med den nye app kan du nemt streame dine yndlingsvideoer fra Facebook på dit TV. Det har været muligt at streame videoer på dit TV i et stykke tid, men med denne nye opdatering vil det blive nemmer at se videoer fra dine venner, sider du følger eller se dine gemte videoer.

Hvad betyder det for din markedsføring?

Hvilken betydning har disse opdateringer for din Facebook side? Hvordan kan man bruge de nye opdatering i sine annoncer? Skal man starte sine videoer med et tåge-horn for at fange interessen? Det er næppe en god idé og vil højest sandsynligt få folk til at scrolle videre og væk fra din video. Men overvej, hvordan din lyd er i starten og husk på, at lyden langsomt bliver højere og højere. Du bør dog stadig tilføje undertekster – mange har deres telefon på lydløs og ser videoer når de har 5 minutters pause på kontoret, i skolen, ved busstoppestedet eller på caféen.

Test vertikale videoer!

Vi har endnu ikke selv haft muligheden for at teste de nye video-visninger, men fra samarbejdspartnere har vi hørt, at det vertikale format skulle ha’ givet formidable resultater! Så det er bare med at komme igang med, at producere dine lodrette videoer – måske du ser en klar forbedring i din rækkevidde!?

Og så gør det bare hele videoproduktionen nemmere for “iværksætteren”, som kan producere sine videoer på mobiltelefonen.

Nye opdateringer kan skabe mange spørgsmål, men det er altid spændende, når der kommer nye funktioner på Facebook. Så kan vi teste og optimere og drage fordel af de nye tiltag. Og der kan være store fordele ved at være first-mover – så husk at tilmelde dig vores nyhedsbrev 😉

Kontakt os

Hvad kan du opnå ved at annoncere på de sociale medier? Udfyld formularen herunder, så vender vi retur.